Çözüm

Günlük Yemek Pişirme
En sık kullanılan pişirme işlevleri ve her birinin açıklaması aşağıda listelenmiştir. En iyi sonuçları elde etmek için her bir pişirme fonksiyonunun neden ve nasıl en iyi şekilde kullanılacağına ilişkin faydalı tavsiyeler sağlanmıştır.
 | Geleneksel pişirme (Üst ve Alt ısıtma)
Tek seviyede günlük yemek pişirmek için. Güveçlerden unlu mamullere kadar her şey için iyidir.
Tavsiye edilen kullanım:
- Sadece 1 seviye kullanın, böylece ısı tabağınızın üstünde ve altında eşit şekilde dağılır. Ek bir seviye ısıyı engeller
|
 | Gerçek Fan pişirme
Aynı anda 3 seviyeye kadar günlük pişirme için. Fan, yemeklerin arasına koku karışmadan yiyeceklerin eşit şekilde pişirilmesi için sıcak havayı dağıtır.
Tavsiye edilen kullanım:
- Sıcaklığı Geleneksel pişirmeden 20°C daha düşük bir değere ayarlayın
|
 | Nemli Fan (Pişirme)
Tek seviyede pişirme yaparken hafif ve kabarık sonuçlar elde edin. Kekler, kurabiyeler ve tatlı ekmekler için iyidir. Artık ısıyı kullanarak enerji tasarrufu sağlar.
Tavsiye edilen kullanım:
- Fırındaki nemi korumak için pişirme sırasında kapıyı kapalı tutun
|
 | Alttan ısıtma
Yiyeceğin tabanı eşit şekilde kahverengi. Pizza veya turta ve kek veya kişleri bitirmek için idealdir.
Tavsiye edilen kullanım:
- Fırında alt seviyeyi kullanın
|
 | Izgara (Tam Izgara)
Sebzeleri ve etleri eşit şekilde ızgaralayın veya kahverengileştirin. Ayrıca ekmek kızartmak için de uygundur.
Tavsiye edilen kullanım:
- Fırında üst seviyeyi kullanın
|
 | Turbo Izgara
Daha yumuşak sonuçlar ve çıtır bir yüzey elde etmek için büyük et parçalarını ve kemikli kümes hayvanlarını kızartın. Sıcak hava ve üstten ısıtma kombinasyonunun kullanılması, yiyeceğin her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlar.
Tavsiye edilen kullanım:
- Fırında orta veya alt seviyeyi kullanın
- Etiniz/kızartmanız için en iyi sonuçları elde etmek için bir gıda sensörü kullanın
|
 | Au Graten
Gevrek bir yüzey ve iç kısmın kremsi olması için lazanya veya patates gratini gibi güveç tabaklarının üstünü hafifçe kızartın.
Tavsiye edilen kullanım:
- Fırında orta seviyeyi kullanın
|
Buharda Pişirme
Buhar, pişirme işleminizi bir sonraki seviyeye taşıyabilir; kümes hayvanlarından unlu mamullere, muhallebi ve güveçlere kadar her şeyin yumuşaklığını ve nemini korur. Fırınınızda buhar fonksiyonları varsa bunları nasıl kullanacağınızı aşağıda öğrenin.
 | Steamify®
Buharla günlük yemek pişirmek için. Fırın, sıcaklık seçimine göre buhar seviyesini otomatik olarak ayarlar. Buharla pişirme, besin maddelerini korur ve her türlü yemeğin lezzetini artırır.
Tavsiye edilen kullanım:
- 100 °C'nin altında pişirme yaparken yemeği hemen fırına verebilirsiniz. Ön ısıtmaya gerek yok
|
 | Nem
Sıcak hava ve buhar kombinasyonunu kullanarak, yumuşak, sulu kümes hayvanları veya etler ve ekmekler veya fırınlanmış ürünler için gevrek, parlak bir yüzey elde edin. Fırın modelinize bağlı olarak, yemek pişirmek için en fazla dört nem seviyesine sahip olabilirsiniz.
Nem için 4 seviye mevcuttur:
- Düşük: Her türlü güveç, kümes hayvanı eti veya et için uygundur
- Orta: Haşlanmış veya yedek kaburga, ekmek veya tatlı mayalı hamur hazırlamak için iyidir
- Yüksek: Muhallebi, turta, güveç ve balık gibi hassas yemekler için idealdir.
- Tam Buhar: Buhar ve ısının birleşimidir. Sebzeler, kümes hayvanları, et ve güveçler için iyi
|
 | Buhar Yenileme (Yeniden Isıtma)
En iyi tadı ve dokuyu elde etmek için yiyecekleri yavaşça yeniden ısıtın. Artıklar ve tazeleyici günlük ekmek veya unlu mamuller için idealdir. Yeniden ısıtmak için buhar kullanılması, yiyecek yüzeyinin kurumasını önler.
Tavsiye edilen kullanım:
- Tel ızgarayı fırının ortasına yerleştirin
|
 | SteamBake / Gerçek Fan PLUS
İçi yumuşak ve yüzeyi çıtır olacak şekilde ara sıra buhar püskürterek ekmeği eşit şekilde pişirin. Her türlü ekmek hamuruna uygundur. |
 | Ekmek Pişirme
İçi yumuşak ve yüzeyi çıtır olacak şekilde ara sıra buhar püskürterek ekmeği eşit şekilde pişirin. Her türlü ekmek hamuruna uygundur
Ekmeği buharla nasıl pişireceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin . |
 | yoğurt
Kremalı, kalın ev yapımı yoğurt alın.
Tavsiye edilen kullanım:
- Daha fazla ekşilik için yoğurdu daha uzun süre buharda pişirin
|
 | Sous Vide
Sebze, balık, kümes hayvanları veya et için en iyi tadı ve dokuyu elde etmek için vakumlu torbalarda hassas sıcaklıkta pişirin. |
Hazırlanıyor
Fırınınız, size zaman kazandıracak ve sofraya pişirmeyi mümkün olduğunca zahmetsiz hale getirecek çeşitli kullanışlı işlevlerle birlikte gelebilir. Yiyeceklerin buzunu çözmek hiç bu kadar hızlı ve kolay olmamıştı. Evde bir restoran deneyimi yaratmak için servis yapmadan önce tabakları ısıtın. Yemeğinizin başka bir unsuru hala pişerken veya yemeyi ertelemeniz gerektiğinde yemeği sıcak tutun.
 | Buz çözme
Pişirildiğinde en iyi tadı elde etmek için dondurulmuş gıdaların buzunu yavaşça çözün. Fırın fanı havayı eşit şekilde dağıtarak, yiyecekleri tezgahta dışarıda bırakmaya kıyasla buz çözme süresini yarı yarıya azaltır.
Tavsiye edilen kullanım:
- Fırının orta seviyesini kullanın
- En iyi sonuçları elde etmek için yiyecekleri ambalajından çıkarın ve fırına dayanıklı bir tabağa koyun.
|
 | Sıcak Tut
Pişmiş yiyecekleri sıcak ve yemeye hazır tutun. Fırın, yiyeceklerin aşırı pişmemesi için eşit sıcaklığı korur. |
 | Plaka Isıtma
Servis yapmadan önce tabaklarınızı hafifçe ısıtın.
Tavsiye edilen kullanım:
- İstiflenmiş plakaları ısıyı eşit şekilde dağıtmak için birkaç dakikada bir döndürün
|
Özel
Fırınınız, bazı özel ürünleri evde hazırlamanıza olanak tanıyan işlevlerle donatılmış olabilir. Fırınınızın Özel fonksiyonlarını kullanarak zahmetsizce pizza kalitesinde pizza yapabilir, meyve ve sebzeleri konserveleyebilir, hamurunuzu kabartabilir ve yavaş pişirebilirsiniz.
 | Pizza
Çıtır bir kabukla hamuru eşit şekilde pişirin. Pizza, kiş, tart veya turta için iyidir.
Tavsiye edilen kullanım:
Pizza fonksiyonunun nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi edinin . |
 | Korumak
Sulu meyve ve sebzeleri düşük sıcaklıkta konserve edin.
Tavsiye edilen kullanım:
- Fırında alt seviyeyi kullanın
- En iyi sonuçları elde etmek için kelepçeyle kapatılan kavanozları kullanın. Çevirmeli kavanozlardan veya metal kutulardan kaçının
- Kavanozların fırına temas etmediğinden emin olun
|
 | Yavaş pişirme
Besin değerlerini korumak ve hassas sonuçlar elde etmek için yiyecekleri daha uzun pişirme süresiyle düşük sıcaklıkta pişirin. Sebze güveci veya et yemeği için iyidir. |
 | Hamur Mayalama
Pişirmeden önce tutarlı ısı ve nem ile hamurun kabarmasına yardımcı olur. Hamurun malzemesine göre 1-2 saat içinde iyi sonuçlar elde etmek için daha az miktarda maya kullanabilirsiniz.
Tavsiye edilen kullanım:
- Fırında alt seviyeyi kullanın
- Hamurun üzerini kapatmaya gerek yok
- Uzun süre prova yapmaktan kaçının
|
Özel fırın modeliniz hakkında daha fazla bilgi için kullanım kılavuzuna bakın.
Kullanım kılavuzunuzu burada bulabilirsiniz.