Fırın özel programla donatılmamışsa hamuru nasıl mayalandırabilirsiniz?

Sorun

  • Cihazın mayalama programı yoksa fırında mayalı hamur nasıl kabartılır?
  • Fırının kullanım kılavuzu, mayalı hamurun mayalanması için hangi ayarın/seçeneğin kullanılacağını açıklamıyor.

Çözüm

1. Maya'nın kabarması için ideal sıcaklık 30°C ile 40°C arasındadır.

Düşük sıcaklıklarda, mayalı hamurun hacminin artması daha uzun sürer.

2. Eğer cihaz bir test programı ile donatılmamışsa, aşağıdaki adımları takip edin:

  • Fırını herhangi bir ısı ayarıyla 30-40°C'ye ayarlayın.
  • Cihazı 5 dakika ısıtın ve ardından fırını kapatın.
  • Mayalı hamuru içine koyduğunuz kabı fırın boşluğuna yerleştirin. Mayalı hamurun kabarması için neme ihtiyacı olduğundan, örneğin kabı nemli bir bezle örtün.
  • Fırın kapağını kapat.
  • Yaklaşık 20 ila 30 dakika sonra, hamur hacim kazanmış olmalı ve tarifte anlatıldığı şekilde işleme alınabilir.

Bu makale faydalı mıydı?

Bakım Ürünleri & Aksesuarlar

Ürününüz için gereken aksesuar ve bakım ürünlerini online mağazamızdan kolayca sipariş verin; ürünlerimizden maksimum verim elde ederken ömürlerini de uzatın!

Web mağazasına

Ürün kullanım kılavuzunuzu bulun

Sorunları çözün ve ürününüzle ilgili talimatları veya diğer dokümanları arayın.

Kılavuzu bul

Ürünlerinizi kaydedin

MyElectrolux ile ürünlerinizi kaydedin ve ihtiyacınız olan her şeyi tek bir yerde bulun.

Ürün kaydı