Fırının içinde veya kapısının içinde neden yoğuşma veya nem oluşuyor?
Sorun
Fırın bölmesinde, fırın kapağında ve fırın kapağındaki bardaklar arasında terleme / nem oluşuyor
Fırında çok fazla yoğuşma var
Fırın kapısında kapaklar arasında masa örtüsü bulunmaktadır.
Uygulanır
Ankastre fırın
Çözüm
Pişirme sırasında nemi azaltmaya çalışın Yeni nesil sobalar son derece enerji verimlidir ve bu nedenle iyi yalıtılmıştır. Günlük kullanım için bu, nem fırında kaldığından ve daha eski bir fırında olduğu gibi içeri girmediğinden kızartma için daha az su kullanılması gerektiği anlamına gelir.
Pişirdikten sonra fırın kapısını bir süre açık bırakın. Nem, havalandırma sistemi ve fırın kapağı yoluyla fırın bölmesinden dışarı çıkar. Buhar, fırın bölmesinde ve kapak camında nem olarak kendini gösterir. Bu, kapıdaki iki cam panel arasında nem ve yoğuşmanın oluşabileceği anlamına gelir. Lekelere, soğuk hava ile temas eden yağ parçacıkları neden olur.
Fırın kapandıktan hemen sonra yiyeceği fırından çıkarın.
Pişirmeye başlamadan önce fırını önceden ısıtın (modele bağlı olarak)
Fırını her kullandığınızda yoğuşmayı temizleyiniz.Temzilik konusunda kullanım kılavuzunuzda nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz
Yukarıdakiler sorunu çözmediyse, özel eğitimli yetkili servis teknisyenlerimizden ziyaret etmenizi öneririz. Bir servis ziyareti için günün her saati kolayca online rezervasyon yaptırabilir ve ziyaret için istediğiniz tarihi kendiniz seçebilirsiniz.
Çünkü
Seçilen modeller, pişirme işlemi sırasında nem ve ısıyı birleştiren bir buhar fonksiyonu ile tasarlanmıştır. Yiyeceklere yumuşak bir çekirdek - ve gevrek bir yüzey verir. Fırın havayı dolaştırır ve buharı geri dönüştürür. Pişirme süresini ve enerji tüketimini azaltır.
Bir soğutma fanı, ön alanın serin olmasını sağlar. Bu, nemin en soğuk yerde yoğunlaşabileceği ve bu nedenle su damlalarının görülebileceği anlamına gelir. Nem, havalandırma kanallarından ve kapıdan dışarı çıkar. Buhar, fırında veya camda nem olarak görülebilir. Kapıların iki camı arasında leke ve yoğunlaşma oluşturabilir.
Nem, yiyeceklerin - özellikle donmuş yiyeceklerin - fırında ısıtılmasıyla açığa çıkar.