Gıda israfını azaltmanıza yardımcı noktalar
Sorun
Gıda israfının önlenmesi
Uygulanır
- Buzdolabının arkasından bozulabilir eşyaları, ilk önce kullanılacak nesnelerin en görünür olmasını sağlayacak şekilde yerleştirin.
- Güçlü kokusu veya yüksek su içeriği olan eşyaları sarın.
- Meyve ve sebzeleri, mevcut nemin gıda kalitesinin daha uzun süre korunmasına yardımcı olduğu soğuk çekmecelerde saklayın. Meyve ve sebzelerin çoğu düşük sıcaklıklarda ve yüksek nemde saklanmalıdır.
- Diğer etlerin veya yüzeylerin sızmasını ve kontaminasyonunu önlemek için çiğ et ve kümes hayvanlarını güvenli bir şekilde sarın. İki günden fazla saklanacak etler dondurulmalıdır.
- Tereyağı ve peynir: Bunlar, mümkün olduğunca havayı dışarıda bırakmak için özel hava geçirmez kaplara yerleştirilmeli veya alüminyum folyo veya polietilen torbalara sarılmalıdır.